HighlightStiri

Honda e castiga “Red Dot: Best of the Best 2020”

De 1 aprilie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Competitia Red Dot, care premiaza excelenta in designul produselor, brandului si comunicarii si-a desemnat castigatorii. Premiul cel mare acordat domeniului automotive a fost decernat modelului electric Honda e. Aceasta a castigat si la categoria “Smart product” alaturi de alta Honda, motocicleta CBR1000RR-R Fireblade SP. Vorbind despre Honda e, Directorul Executiv de Creatie, Makoto Iwaki, a comentat: “Aceasta distinctie prestigioasa aduce in lumina designerii vizionari si talentati de la Honda.”

Modelul e este cel mai nou membru al familiei de modele electrificate de la Honda, fiind un fuul electric cu totul inovator. De altfel, DrivingElectric, cunoscut drept cel mai complet site dedicat cumpararii si detinerii unui automobil electric a ales sistemul Side Camera Mirror (oglinzile laterale conventionale au fost inlocuite cu camere de inalta rezolutie) cel mai interesant si avansat sistem de infotainment pentru 2020. In plus, acest sistem este oferit standard in echiparea de serie.

Interiorul este foarte futurist si dominat de plansa de bord complet digitala care contine cinci display-uri: doua ecrane centrale de 12,3 inci, doua ecrane de 6 inci in fiecare extrema, pe care sunt proiectate imaginile sistemului Side Camera Mirror si display-ul de 8,8 inci al intrumentarului de bord. In plus si oglinda retrovizoare interioara are functie dubla, putand fi utilizata atat conventional, cat si in modul camera video, proiectand o imagine digitala clara chiar si noaptea. Aici asteptam sa testam masina pentru a vedea cat de mult afecteaza vremea nefavorabila calitatea imaginilor preluate, in cazul murdaririi lentilei. Tot ca detaliu de design, desi cu rol functional, putem nota si manerele portierelor de tip pop-out.

Honda e este echipata cu un motor electric amplasat in spate si care antreneaza puntea posterioara, dezvoltand 154 CP si 315 Nm. Bateria de 35,5 kWh  asigura o autonomie de 211 km, iar o incarcare rapida pana la 80%, la o priza CCS 2 (DC 100 kW) dureaza 30 de minute. La un wallbox Type 2 (AC 6,6 kW), timpul de incarcare pana la 100% este de 4,1 ore, iar la opriza casnica perioada de incarcare full creste la 16,3 ore. In Romania, Honda e are o singura versiune de echipare, denumita Advance, iar pretul de lista este de 39.980 euro, TVA inclus. Bineinteles, ca din acest pret se scade ecobonusul de 45.000 de lei oferit de stat.

Echiparea de serie este cu mult peste ce te astepti de la o masina cu dimensiunile sale (adica 3,9 m lungime), incluzand Sistem Side Camera Mirror, Honda Parking Pilot, scaune fata incalzite, climatizare automata, camera video retrovizoare, senzori de parcare fata-spate, volan incalzit, sistem audio premium, sistem de navigatie, conectivitate CarPlay si Android Auto, manere usi pop-up, plafon panoramic, faruri LED si o multitudine de sisteme de asistenta, dintre care amintim cruise control adaptiv cu functie low-speed following, sistem de mentinere a benzii de circulatie si asistenta la parasirea benzii, asistenta unghi mort si cross-trafic.

Share

Leave a Reply

14 − 5 =