Stiri

Honda HR-V, noua generatie exclusiv hibrid

De 24 aprilie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Noua Honda HR-V este oferita exclusiv cu tehnologia hibrida e:HEV, care consta intr-un motor cu benzina i-VTEC, de 1.5 litri si 131 CP si cuplau maxim de 253 NM, in combinatie cu doua motoare electrice compacte. Sistemul e:HEV include trei moduri de condus interschimbabile, selectate automat in functie de cerintele de drum. De asemenea, sunt si trei moduri de rulare – Sport, Normal si Econ -, in timp ce accelerare si decelerarea cu o singura pedala pot fi selectate prin modul de conducere suplimentar B. In acest caz experienta de condus este asemanatoare cu cea a unei masini 100% electrice.

Noul model aduce o forma familiara, cu o garda la sol marita cu 10 mm si inaltime mai mica cu 20 mm comparativ cu generatia precedenta. Cresterea dimensiunii rotilor la 18 inci, standard, precum si calandrul vertical partea frontala monobloc uni si capota orizontala, ofera o imagine robusta, a unui SUV compact urban. HR-V perpetueaza portierele spate cu manere disimulate si aduce o suprafata vitrata laterala ingusta, dar foarte alungita. Luneta si, in general, hayonul, nu se aseamana cu a unui SUV clasic, ci amintesc de un shooting break. Aspectul practic este subliniat de bandourile negre care inconjoara caroseria.

Interiorul a fost proiectat punandu-se accent pe spatiu si lumina, senzatia fiind amplificata de noul sistem de climatizare, in care gurile de aerisire in forma de L sunt pozitionate in colturile superioare ale plansei de bord. Acest nou sistem elimina discrepantele generate de aeratoarele clasice, cand pasagerii se simt adesea incomod din cauza fluxului de aer direct.  

Scaunele fata au primit o noua structura, care inlocuieste vechiul sistem cu arcuri, in vreme ce pasagerii din spate au spatiu mai mare pentru picioare si umeri. De asemenea, a fost pastrat si sistemul Honda Magic Seats. Sunt disponibile doua ecrane de 7 si 9 inci, pentru instrumentarul de bord, respectiv sistemul de infotainment, conectivitatea cu smartphone-ul fiind prin Bluetooth, WiFi sau cablu in cazul Apple CarPlay, si doar prin cablu pentru Android Auto.

Noul HR-V este echipat pentru prima data cu Honda SENSING™, un sistem care incorporeaza mai multe functii de asistenta si siguranta. Mai figureaza un nou cruise control adaptiv cu functia Low-Speed follow si de control al franei pentru a mentine viteza setata in timpul coborarii in panta. Sistemul de asistenta la coborarea in panta (HDC), disponibil pentru prima data in Europa pe HR-V, functioneaza de la o viteza minima de doar 3 km/h.  
Honda HR-V e:HEV va fi disponibila in Europa la sfarsitul anului 2021 si in Romania de la inceputul anului 2022.

Share