HighlightStiri

Honda Jazz ofera in standard airbag central

Noua Honda Jazz este primul model al marcii in Europa si primul din segmentul sau care ofera in standard airbag central, intre sofer si pasager. Airbagul este montat in spatarul scaunului soferului, iar in caz de accident acesta se destinde in spatiul dintre scaune. Rolul sau este de impiedica impactul direct intre cei doi, in special la nivelul capului. Forma airbagului a fost studiata in concordanta cu conturul scaunului soferului, avand trei puncte principale de prindere, ce ii permite sa se muleze practic pe langa sofer.  

Per total, conform testelor Honda, acest sistem reduce severitatea traumelor la nivelul capului cu 85% pe partea dinspre interior a capului si cu pana la 98% pe partea exterioara (dinspre usi). Honda Jazz este echipata cu un total de 10 airbaguri oferite in dotarea de serie.

Noua generatie este oferita cu propulsie hibrid e-HEV, dezvoltata special pentru Jazz. Este vorba despre un motor cu benzina de 1.5 litri DOHC i-VTEC, doua motoare electrice, o baterie litiu-ion plasata in spatele puntii posterioare si o noua transmisie cu un singur raport. Sistemul dezvolta o putere totala de 109 CP si propulseaza masina de la 0 la 100 km/h in 9,4 secunde. Honda anunta o viteza maxima de 175 km/h si un consum de 3,7 l/100 km pentru modelul standard, respectiv 3,9 l/100 km pentru versiunea Crosstar.

n ceea ce priveste sistemele de infotainment, noua Honda Jazz anunta o eficientizare a interfetei touch, timpul de operare fiind diminuat cu 58% fata de vechiul model. In practica, inseamna ca soferul nu isi mai abate atentia atat de mult de la drum.

Echiparea standard este extrem de bogata incluzand conectivitate Android Auto si Apple CarPlay, Cruise Control Adaptive, sistem de prevenire si evitare a coliziunilor frontale, sistem de mentinere a benzii, avertizarea la parasirea benzii de rulare, asistent faza lunga, recunoasterea semnelor de circulatie si Intelligent Speed Limiter.

De asemenea, mai sunt incluse in standard blocuri optice fata-spate LED, climatizare automata, senzori de parcare fata-spate, scaune fata incalzite, senzori de lumina si ploaie. Preturile de lista, cu TVA inclus, ale celor doua niveluri de echipare disponibile pentru noul Jazz sunt 23.850 euro pentri Elegance si 25.350 euro.

Share

Leave a Reply

2 × two =