Stiri

Honda prezinta Project 2&4 la Frankfurt

De 11 septembrie 2015No Comments

60394_HONDA_PROJECT_2_4_POWERED_BY_RC213V_TO_DEBUT_AT_FRANKFURT_A_COMBINATION_OF

Honda Project 2&4, câștigătorul concursului Global Design Project, va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt ca un testimonial al experienței Honda în materie de performanțe pe două și pe patru roți. Legătura cu lumea moto derivă, printre altele, din folosirea propulsorului de competiție RC213V, modificat pentru a rula pe drumuri publice și din poziția inovatoare la volan.

Noul concept celebrează atât creativitatea inginerilor Honda cât și poziția de lider în materie de producător de motoare la nivel mondial în industria auto, moto, echipamente auxiliare, navale și din zona aerospațială. Cu un portofoliu atât de divers, Honda revine în arena performanței și pasiunii după ce a lansat oficial la începutul acestui an doi exponenți importanți în domeniul sportivității (noul Type R și noul NSX).

Propulsorul folosit provine de la motocicleta de Moto GP de anul trecut și este un V4 de 999 cmc ce produce 215 CP la 13.000 RPM și un cuplu maxim de 118 Nm la 10,500 rpm. Acestă unitate extrem de avansată este cuplată unei transmisii DCT cu 6 trepte, iar greutatea totală a conceptului este de 405 kg. Honda Project 2&4 este un exemplu grăitor al modului în care diferite specializări pot lucra împreună, conceptul fiind dezvoltat de Centrul de design moto din Asaka în colaborare cu Centrul de design auto din Wako.

Această uniune a ideilor a dus la un rezultat final care reușește să îmbine stabilitatea și dinamica unui automobil sport clasic cu reacțiile fulgerătoare și adrenalină tipică unei motociclete de curse. Structura conceptului este una gândită pentru a lăsa la vedere multe elemente ale șasiului, similar unei motociclete naked, în timp ce motorul se află plasat central pentru a obține un centru de greutate cât mai jos.

Share

Leave a Reply

2 + 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373