HighlightStiri

Honda recicleaza bateriile modelelor EV si hibrid

De 16 aprilie 2020No Comments
; ; ; ;

Honda Motor Europe si-a extins parteneriatul cu SNAM (Societe Nouvelle d’Affinage des Metaux) pentru reciclarea bateriilor provenite de la modelele hibrid sau EV. Cele doua companii colaboreaza pe piata europeana pentru programul de reciclare al bateriilor conventionale inca din 2013. Numarul in crestere al modelelor electrificate Honda, ale caror baterii ajung la sfarsitul ciclului de viata, a fost principalul factor care a dus la extinderea serviciilor.

SNAM va colecta bateriile Lithium-Ion si NiMH de la reteaua de dealeri Honda si centrele autorizate de depozitare din 22 de tari europene, studiind inainte starea de reciclare a fiecarei baterii. Pentru moment, Romania nu este inclusa in aceasta retea, cea mai apropiata tara de noi fiind Ungaria.

In functie de starea bateriei se decide daca aceasta va fi reconditionata, primind o “a doua viata” ca si sursa de stocare a energiei in aplicatii stationare sau, daca starea tehnica este foarte compromisa, se vor extrage meterialele valoroase (litiu, cobalt).

Aceste materiale vor fi folosite la fabricarea bateriilor noi, a pigmentilor de culoare sau ca aditiv pentru mortar. Alte materiale comune, precum cupru, metal si plastic vor fi reciclate si oferite altor industrii. Dealerii pot comanda colectarea de catre SNAM, via unei platforme online, iar ridicarea bateriilor se face intr-un interval de 15 zile, de la un hub de depozitare.

 

Share

Leave a Reply

four + 1 =