HighlightStiri

Honda SUV e:concept anunta versiunea de serie a modelului electric

De 28 septembrie 2020No Comments

Prezentat la Salonul Auto de la Beijing, conceptul Honda prefigureaza directia de design a viitorului SUV full electric. Este primul vehicul electric ce va fi comercializat in China. In plus, nu se stie deocamdata daca Honda SUV e:concept va fi adusa si pe pietele Europei. Desi este un showcar, vehiculul ne lasa sa intelegem ca japonezii nu vor merge pe un design “clonat” al micului Honda e, deja aclamata de public. SUV-ul pare mai degraba un CR-V dinamizat si mai elegant.

Cel mai probabil nu va avea doar o portiera laterala, acest artificiu stilistic fiind specific unui concept. Oricum, in stilul inovativ Honda am putea sa ne asteptam la o surpriza, de genul unei usi spate mai mici in dimensiuni, care sa se deschida in oglinda. Tipic unui vehicul electric, nici SUV e:concept nu are grila clasica, nefiind nevoie tehnic de asa ceva si lasand loc liber designerilor sa uneasca farurile cu o bagheta luminoasa.

Honda nu a comunicat insa foarte multe informatii tehnice, iar fotografia este doar cea din fata. Este de asteptat ca motorul electric sa fie mai puternic decat la Honda e, iar bateria sa aibe o capacitate superioara, care sa ii permita o autonmie de peste 350 – 400 km

Ceea ce stim cu siguranta este ca viitorul SUV electric va fi echipat cu noua generatie de sisteme de siguranta ADAS, o forma avansata a Honda SENSING, cu capacitati sporite de recunoastere, predictie si decizie. Imbunatatirea a fost posibila prin marirea unghiului de filmare a camerei frontale si adopatarea unui radar ce monitorizeaza 360 de grade. De asemenea, Honda CONNECT se va afla la o noua generatie, cu functii de conectivitate avansata.

Share