StiriElectric

HUMMER EV SUV, la fel de capabil, dar electric

De 8 aprilie 2021aprilie 15th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Dupa pick-up-ul prezentat anul trecut, GMC lanseaza si versiunea SUV a electricului HUMMER. Este o masina de 5 metri lungime, cu un ampatament de 3.218 mm si unghiuri de trecere impresionante: 49,6 grade de atac, 49 de grade degajare si 34,4 grade ventral. Chiar daca dimensiunile sunt apreciabile, s-a reusit un diametru de bracare de doar 10,8 metri, datorita rotilor spate directoare.

Ca si HUMMER EV Pick-up, SUV-ul este construit pe platforma Ultium, o structura independenta body/baterie, care are doua functii primordiale: ranforseaza structura, oferindu-i rigiditate exceptionala, in vreme ce protejeaza si pachetul de baterii de 20 de module. Autonomia maxima anuntata este de 480 de kilometri, puterea maxima de 830 CP, asigurand un sprint 0-96 k/h in 3,5 secunde.

HUMMER EV SUV se poate incarca la statii rapide de 800 V si poate servi chiar ca sursa de incarcare pentru un alt vehicul electric, la 240V/25A/6 kW, ori sursa de alimentare pentru diverse echipamente la 120V/25A/3 kW. Functionalitatea One-Pedal driving a fost integrata in Terrain Mode pentru un control mai bun al masinii in teren accidentat.

La interior sunt doua display-uri, unul de 13,4 inci pentru sistemul de infotainment, respectiv de 12,3 inci pentru instrumentarul de bord. HUMMER EV SUV mai aduce Digital Key, prin care smartphone-ul este folosit pe post de cheie, In-vehicle energy app, pentru monitorizarea statusului electric, stare tehnica si programarea incarcarilor, HD Surround Vision cu 14 camere  si chiar 17 camere in cazul versiunii UltraVision si Off-Road Widgets, care ofera toate datele despre sistemul 4×4.

Toate versiunile au functia imbunatatita Super Cruise, o tehnologie de asistare a soferului care ofera conducere hands-free pe mai mult de 322.000 km de drumuri. Sistemul include o noua functie de schimbare a benzii, atunci cand se constanta ca operatiunea este optima, incluzand semnalizarea schimbarii directiei de mers.

Share