Stiri

Hypercarul electric Rimac Nevera este cel mai rapid model de serie din lume

De 1 iunie 2021iunie 2nd, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Croatii nu se dezmint si lanseaza versiunea de serie a conceptului C_Two, prezentat in 2018. Nevera este numele ales pentru hypercarul electric, care devine cel mai rapid model de serie din lume. Rimac Nevera accelereaza de la 0 la 100 km/h in 1,97 secunde, pana la 300 km/h in 9,3 secunde si atinge 412 km/h, detronandu-l astfel pe pe Bugatti Chiron. Cele patru motoate electrice, cate unul dedicat fiecarei roti, dezvolta o putere cumulata de 1.914 CP si un cuplu maxim de 2.360 Nm.

Sistemul de tractiune integrala se numeste R-AWTV (Rimac All Wheel Torque Vectoring) si calculeaza de 100 de ori pe secunda valoarea cuplului care trebuie trimisa fiecarei roti. Nevera foloseste o baterie de 120 kWh, racita cu lichid, ce asigura o autonomie maxima de 550 km. Structura caroseriei este din fibra de carbon, material folosit si pentru plafon. Sunt disponibile sase moduri de conducere, selectabile de sofer: Sport, Drift, Comfort, Range, Track si Custom. 

Rimac Nevera are sistem de franare ceramic, dezvoltat de Brembo, directie by-wire sifranare electrohidraulica regenerativa, care actioneaza in functie de starea si temperatura bateriei si sistemului de rulare. Interiorul are aerul specific mai degraba unui granturismo decat unui hypercar, cu tapiterie cognac, culoare specifica masinilor premium.

Sunt trei display-uri, inclusiv unul pozitionat in fata pasagerului din dreapta, oferind date complete de telemetrie, ce pot fi descarcate in smartphone sau laptop. Vor fi produse 150 de exemplare, fiecare dintre ele unic, in finctie de cerintele clientului. La baza vor sta trei specificatii standard: GT, Signature si Timeless. Mai mult, inainte de livrare, fiecare Nevera va fi testata si semnata de proprietarul companiei, Mate Rimac.

Share