Special

Hyperloop intre Chicago si Cleveland: calatorii vor face in 28 de minute 650 km

De 26 februarie 2018No Comments

Dupa ce administratia Washington D.C. a dat unda verde The Boring Company, entitate detinuta de Elon Musk, sa sape un tunel pentru proiectul Hyperloop, ideea antreprenorului american a  mai primit o licenta prin care poate face un studiu de fezabilitate pentru un transport rapid cu aceasta tehnologie intre Chicago si Cleveland.

Calatorii ar putea parcurge distanta prin Hyperloop in 28 de minute distanta de aproximativ 650 km.  Hyperloop Transportation Technologies  a anuntat semnarea unei intelegeri cu Northeast Ohio Areawide Coordinating Agency (NOACA) si Illinois Department of Transportation privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru stabilirea unor rute de traseu intre orasele Chicago si Cleveland.

Pe langa Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies este a doua companie care a preluat ideea lui Elon Musk de a revolutia transportul. In plus, Musk spune acum ca si el doreste sa infiinteze o companie care sa foloseasca tehnologia Hyperloop.

Deocamdata, nu exista nimic concret insa e clar ca autoritatile din statele Ohio si Illinois doresc sa lege cele doua orase printr-un tunel care sa foloseasca transportul Hyperloop. Studiul de fezabilitate va dura intre 6 si 12 luni si va stabili exact implicatiile si costurile unui astfel de proiect. Proiecte asemanatoare care au la baza Hyperloop sunt in derulare si in alte locatii de pe Glob.

Share

Leave a Reply

10 + fifteen =