Stiri

Hyunda Kona N devine hot, cu 280 CP

De 28 aprilie 2021aprilie 30th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Kona devine al patrulea membru Hyundai N, dupa i20, i30 si Veloster. SUV-ul este echipat cu un motor 2.0 turbo GDI de 280 CP si 392 Nm, cuplat exclsuvi la o transmisie automata DCT cu opt trepte. Puterea este livrata doar puntii fata, care este echipata in standard cu diferential autoblocant electronic, cu alunecare limitata, e-LSD. Acesta are patru programe diferite in functie de dificultatea suprafetei de rulare: Snow, Deep Snow, Mud si Sand. 

Se mai adauga cinci moduri de condus: Eco, Normal, Sport, N si Custom. Hyundai Kona N atinge 240 km/h si este echipat cu Launch Control, care ajuta soferul sa obtina cele 5,5 secunde pentru sprintul 0-100 km/h. Transmisia automata N DCT ofera trei moduri de lucru: N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) si N Track Sense Shift (NTS). Functia NGS, selectabila de la un buton pe volan, are durata determinata de 20 de secunde (un countdown este afisat in bord), oferind un overboost plus o maximizare a raspunsului transmisiei.

NPS se cupleaza automat cand clapeta de admisie este deschisa mai mult de 90%, oferind maxmul de putere si acceleratie. NTS recunoaste automat cand conditiile de drum sunt potrivite pentru condus dinamic (spre exemplu, circuit), transmisia selectand treapta si timpul de schimbare optime pentru un condus de performanta, intocmai ca un pilot profesionist. 

Hyundai Kona N se distinge la exterior prin jantele de 19 inci cu anvelope Pirelli Pzero 235/40, doua terminale de evacuare, difuzor spate, eleron cu al treilea stop de frana triunghiular, bare de protectie mai agresive, praguri proeminente si detalii de culoare rosii. La interior se regasesc doua display-uri de 10,25 inci, head-up display cu grafica speciala, volan N si scaune profilate. Restul detaliilor sunt, in principiu, identice cu ale restului gamei Kona.

Share