Stiri

Hyundai a finalizat extinderea fabricii din Turcia

De 8 octombrie 2013No Comments

Hyundai Motor a finalizat proiectul de extindere pentru fabrica din Turcia, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS). In urma investitiei in valoare de 634 milioane de dolari, capacitatea de productie a fost dublata, astfel ajungand la 200.000 unitati pe an. Pana la finalul anului, investitia va insuma 677 milioane de dolari, permitand crearea a 2.700 de locuri de munca in Turcia.

Prima linie de productie pentru noua generatie i10 a demarat in cadrul unei ceremonii oficiale organizate la fabrica Hyundai Assan Otomotiv Sanayi, la care au participat ministrul finantelor din Turcia, Zafer Caglayan, ambasadorul Coreei in Turcia, Sang-Kyu Lee si vicepresedintele Hyundai Motor, Euisun Chung, alaturi de oficialitatile locale, angajati ai fabricii si reprezentantii media. 

“Hyundai Assan Otomotiv Sanayi reprezinta singurul centru de productie pentru noua generatie i10, care ofera o valoare strategica semnificativa pentru pietele europene. Vom investi in permanenta in fabrica din Turcia, astfel imbunatatind calitatea autovehiculelor produse aici,” a declarat Euisun Chung, vicepresedinte al Hyundai Motor Company.

Noua generatie i10 a avut premiera mondiala in cadrul Salonului Auto International de la Frankfurt 2013 (IAA) unde au fost prezentate elemente ce definesc dinamica, spatiul si design-ul inovator. Modelul i10 este conceput, dezvoltat si produs in Europa pentru a raspunde cerintelor clientilor europeni.

Proiectul de extindere al fabricii Hyundai Assan Otomotiv Sanayi a fost realizat timp de 16 luni si va contribui la crearea de noi locuri de munca la nivel local. Noul aport tehnologic permite productia noului i10, dar si a modelului i20.

Fabrica Hyundai Assan Otomotive Sanayi a fost construita in 1997, in Izmit, Turcia. Pe langa uzinele din Coreea, aceasta reprezinta una dintre cele mai importante unitati Hyundai din punct de vedere operational. Cu o capacitate initiala de 60.000 unitati pe an, productia a fost extinsa in 2006 cu inca 40.000 masini pe an. Procesul de fabricatie pentru modelul i20 a demarat in 2010, astfel raspunzand cerintelor clientilor europeni. In prezent, cu o capacitate ce ajunge la 200.000 unitati pe an, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi reprezinta un centru regional important din punct de vedere strategic pentru Hyundai Motor. 

Share

Leave a Reply

thirteen + 10 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373