Stiri

Hyundai a prezentat oficial noul Genesis

De 26 noiembrie 2013No Comments

Cea ce-a doua generatie Genesis a fost lansata astazi la Seul si aduce patru versiuni de motorizare si o transmisie integrala pentru modelul de top Hyundai.

Limbajul de design Fluidic Sculpture si-a pus amprenta pe noua generatie Genesis, care la 4.990 mm lungime si 1.890 mm latime depaseste cu putin generatia anterioara.

Constructorul coreean a adoptat un stil ceva mai sportiv, cu un calandru redesenat si console mai scurte. Farurile folosesc tehnologia bi-xenon, in timp ce semnalizatorele si stopurile sunt cu LED-uri.

Jantele oferite standard au diametrul de 17”, insa pe lista de optionale se gasesc si unele de 19”. Transmisa se face pe rotile din spate pentru toate versiunile de motorizare, dar se poate opta si pentru noua transmisie integrala HTRAC. Indiferent de combinatia alesa, cutia de viteze va fi automata cu opt trepte.

Cele patru motoare disponibile nu vor fi oferite pe toate pietele, insa Hyundai nu a specificat cum vor fi repartizate. Pentru intrarea in gama, noul Genesis propune un V6 de trei litri care produce 257 CP si 303 Nm, urmat tot de un V6, dar de 3,3 litri, capabil sa ofere 282 CP si 347 Nm. Cel mai performant motor V6 din oferta produce 315 CP si 397 Nm, proveniti dintr-o cilindree de 3,8 litri. Varful de gama are sub capota un V8 de cinci litri care furnizeaza 425 CP si 519 Nm.

La capitolul performante noua generatie Genesis sta foarte bine, motorul de intare in gama fiind capabil sa imprime masinii 100 km/h dupa 8,6 secunde, timp care scade la 5,4 secunde pentru versiunea V8.

{gallery}Hyundai Genesis{/gallery}

Share

Leave a Reply

1 + 9 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373