ElectricStiri

Hyundai dezvaluie primele indicii despre IONIQ 5

De 14 ianuarie 2021ianuarie 21st, 2021No Comments

Mult asteptatul IONIQ 5 este primul vehicul ce foloseste platforma electrica globala modulara (E-GMP) a grupului Hyundai. Aceasta este dezvoltata special pentru viitoarea generatie de modele electrice .

Noile elemente de design includ asa numitii Parametric Pixels, mici unitati luminoase care definesc blocurile optice, jante de 20 de inci optimizate aerdinamic si un finisaj eco-frindley al caroseriei (CMF – Color Material Finish). IONIQ 5 este, de asemenea, primul model Hyundai a carui capota se prelungeste pana la nivelul aripilor, imbracand practic intreaga latime a masinii, oferindu-i un look high-tech.

Printre tehnologiile aflate la bordul lui IONIQ 5 se afla si asa numita facilitate Vehicle to Load (V2L), practic un sistem de 3,5 kW, care permite alimentarea unor consumatori la 110/220 V. In ceea ce priveste incarcarea bateriei, sunt necesare doar 5 minute pentru a acumula energie suficienta pentru o autonomie de 100 km.

Versiunea de serie va fi prezentata in premiera mondiala in luna februarie a acestui an in timpul unui eveniment online. Hyundai IONIQ 5 va fi urmat in 2022 de sedanul sport IONIQ 6 si, in 2024, de SUV-ul IONIQ 7.

Share