Stiri

Hyundai dezvaluie salariul CEO-ului pentru prima data

De 2 aprilie 2014No Comments

Datorita unor presiuni guvernamentale, sud-coreeanul Chung Mong Koo, miliardarul care detine imperiul Hyundai, a fost nevoit sa faca publice castigurile sale anuale. Mai precis, CEO-ul Hyundai a dezvaluit salariul pe care il primeste de la companie, un lucru fara precedent pana acum.

Omul de afaceri in varsta de 76 de ani aduce in fiecare an acasa suma de 13 milioane de dolari, 5,2 milioane venind din cadrul diviziei de automobile iar diviziile Mobis si Hyundai Steel ii mai aloca anual cate 3,9 milioane de dolari.

Cu aceasta ocazie, cea a desecretizarii castigurilor CEO-ului Hyundai, a fost confirmat inca o data ca Alan Mulally, CEO-ul Ford, ramane cel mai bine platit om din industria auto, cu un castig in 2013 de 23,2 milioane de dolari.

Desecretizarea salariului lui Chung Mong Koo vine in urma unui efort guvernamental de la Seul, care impune marilor companii sa dezvaluie anual salariile si bonusurile platite executivilor sai. 

Share

Leave a Reply

5 × 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373