HighlightStiri

Hyundai i20 N, inspirat de modelul WRC

De 26 octombrie 2020No Comments
;;;;;;;

Direct din WRC, cu aceeasi masa proprie (1.190 kg) ca a modelului care a castigat in 2019 titlul mondial la constructori, Hyundai aduce pe sosele versiunea i20 N. O data cu acesta debuteaza noua generatie a motorului 1.6 litri GDi turbo, ce dezvolta 204 CP intre 5.500 – 6.000 rpm si un cuplu maxim de 275 Nm intre 1.750 – 4.500 rpm. Cu unul dintre cele mai bune rapoarte CP/kg din clasa, i20 N accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,7 secunde si atinge o viteza de top de 230 km/h.

Transmisia asociata motorului este o manuala cu sase trepte cu sistem Rev Matching, care sincronizeaza turatiile arborelui motor si al arborelui primar din cutia de viteze, pentru retrogradari line. Functia se acceseaza via unui buton dedicat, pozitionat oe volan. Alaturi de acesta, tasta N comanda unul dintre cele cinci moduri de condus: Normal, Eco, Sport, N si Custom.

Hyundai i20 N poate fi echipat cu diferential mecanic cu alunecare limitata (N Corner Carving Differential) si Launch Control. Alte detalii inspirate din lumea motorsportului includ un generator electric de sunet, esapament cu modulator de zgomot, anvelope Pirelli P-Zero 215/40 R18 dedicate.

Comparativ cu restul versiunilor i20, modelul N a primit modificari la nivelul sasiului si sistemului de rulare, precum prinderea rotilor in cinci prezoane, arcuri si amortizoare noi, bara antiruliu modificata, discuri de frana fata cu diametru marit si raport de demultiplicare mai mic al directiei (12 comparativ cu 12.4).

La exterior se remarca prin barele de protectie modificate, calandrul marit, cu logo N, spoilerele si praguri laterale, eleron generos deasupra lunetei, difuzor posterior si garda la sol micsorata cu 10 mm.

In habitaclu, scaunele sport sunt noi, la fel ca volanul si schimbatorul de viteze. Interesanta este zona inalta a turometrului, formata din LED-uri, care variaza portiunea rosie in functie de temperatura uleiului. Hyundai i20 N este disponibil in sase culori exterioare, cu jante standard de 18 inci.

Share