Stiri

Hyundai il acuza pe Trump ca a pus gand rau marcilor auto straine

De 11 iunie 2018No Comments

Numarul doi din organigrama diviziei americane a marcii Hyundai, Brian Smith, a lansat un atac la presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, acuzandu-l ca ameninta producatorii auto internationali cu taxe suplimentare.

COO-ul Hyundai a explicat ca discutia lansata de presedintele Trump se invarte in jurul producatorilor straini, fara sa se mai tina cont de numarul de masini pe care acestia il produc pe teritoriul SUA.  Oficialul Hyundai se refera, astfel, la o adevarata vanzatoare pe care Casa Alba a lansat-o la adresa producatorilor non- americani.

Hyundai si alti producatori straini din SUA au avut recent o inatlnire cu Donald Trump dupa care Departamentul de Comert a cerut o investigatie pentru a determina daca importul de maisni in SUA reprezinta o amenintare la siguranta nationala. Pe baza acestui raport s-ar putea crea un cadru prin care fiecare masini importata sa fie taxata cu 25% din pretul ei.

Constructorii auto straini in SUA produc, in general, mai mult de jumatate din cererea de pe piata in fabricile din SUA, insa restul de masini sunt importante din alte tari. O taxa de 25% la importul de maisni ar putea afecta major marcile auto straine.

Share

Leave a Reply

4 + fourteen =