Stiri

Hyundai IONIQ 5 este World Car of the Year 2022

De 14 aprilie 2022No Comments

Hyundai IONIQ 5 a castigat: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle of the Year” si „World Car Design of the Year”. Rezultatele World Car Awards 2022 au fost dezvaluite in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat la New York International Auto Show (NYIAS). Modelul Hyundai a fost votat de catre un juriu format din 102 jurnalisti auto din 33 de tari. In competitie s-au mai aflat 27 de modele ansate in anul 2021, IONIQ 5 castigand toate cele trei categorii la care a fost nominalizat.

„Suntem cu adevarat onorati sa primim aceste prestigioase premii care reflecta talentul si efortul echipei, dar si ale partenerilor Hyundai Motor Company.”, a declarat Jaehoon Chang, Presedinte & CEO – Hyundai Motor Company. IONIQ 5 este dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP, ce beneficiaza de un sistem de incarcare ultra-rapida – infrastructura de 800 V permite incarcarea bateriei de la 10% pana la 80% in doar 18 min. In versiunea 2WD si cu baterie de 77,4 kWh, autonomia modelului este de aproximativ 480 km.
Celelalte premii au mers la Toyota Yaris Cross – World Urban Car of the Year, Audi e-tron GT – World Performance Car of the Year si Mercedes EQS –  World Luxury Car of the Year.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373