Stiri

Hyundai IONIQ 5 poate fi vazut, in premiera nationala, la Tiriac Collection

De 9 septembrie 2021No Comments

Noul Hyunai IONIQ 5 va fi expus, in premiera nationala, la expozitia in aer liber, cu acces gratuit, pe care Tiriac Collection o organizeaza in perioada 10 – 12 septembrie (orar 10.00 – 19.00), in curtea galeriei din Calea Bucurestilor, nr. 289, Otopeni. 
Primul model electric dedicat brandului IONIQ a fost dezvoltat avand la baza noua platforma Hyundai pentru vehiculele electrice – Electric Global Modular Platform. E-GMP ofera, in modul standard, posibilitatea de incarcare la 800 V, dar si la 400 V, fara necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare.

IONIQ 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume echipat pentru infrastructura de 800 V, care permite incarcarea bateriei de la o capacitate de 10% pana la 80% in doar 18 minute. Mai mult, pentru o durata de incarcare de 5 minute, autovehiculul ofera o autonomie de 100 km. De asemenea, functia V2L permite alimentarea sau incarcarea oricarui dispozitiv electric (ex.: bicicleta electrica, scuter electric, echipament de campare), chiar si a altor autovehicule electrice.

Portul V2L este amplasat sub scaunele din spate si poate fi activat atunci cand masina este pornita. Spre deosebire de cel interior, cel de-al doilea port (situat la exterior) asigura alimentarea, chiar si atunci cand autovehiculul este oprit. In plus, modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descarcarea bateriei, oferind in acelasi timp o autonomie suplimentara.

Interiorul este la fel de spectaculos, dominat de doua display-uri de 12 inci fiecare, design minimalist al plansei de bord, lipsa consolei centrale, inlocuita de un brat culisabil pe 140 mm, denumit Universal Island si care poate primi doua sticle/doze. Modelul este echipat cu: noua versiune a aplicatiei Bluelink®; sistem audio Bose care dispune de opt difuzoare, inclusiv un subwoofer; sistem Head-Up Display cu tehnologie AR (in premiera pentru Hyundai); sistem de recunoastere vocala dinamica pentru controlul: sistemului de climatizare, radioului, deschiderea/ inchiderea trapei, volanului incalzit, scaunelor incalzite/ ventilate. Portbagajul are un volum de 531 litri, la care se adauga si compartimentul din fata, de 57 sau 24 de litri, daca este vorba despre 2WD, respectiv 4WD.

Pe piata noastra, modelul este disponibil cu bateria de 73 kW, in echipare Premium si Luxury, cu puteri de 217 CP (2WD) si 305 CP (4WD), cu autonomii urbane intre 594 si 686 km, in functie de versiune. Fiecare autovehicul comercializat va beneficia de pachetul Hyundai de 5 ani garantie fara limita de kilometri, alaturi de garantia extinsa de 8 ani sau 160.000 de km pentru bateria litiu-ion polimer.

Share