Stiri

Hyundai Tucson plug-in hybrid, la vanzare din primavara anului viitor

De 10 decembrie 2020No Comments

Versiunea electrificata a noii generatii Tucson este un plug-in hybrid cu un sistem de rulate format dintr-un motor cu benzina 1.6 T-GDi si un motor electric de 90 CP si 304 Nm, cu o baterie de 13,8 kWh. Autonomia electrica a masinii este de 50 km. Portbagajul inca ramane la o valoare buna, cu un volum de 558 litri, cu doar 19 litri mai mic decat la versiunile cu motoate termice. Puterea totala ajunge la 265 CP, iar cuplul maxim la 350 Nm, transmisia folosita fiind automata cu sase trepte si tractiunea integrala HTRAC.

De asemenea, Tucson plug-in hybrid este echipat cu asa numitul Active Air Flap, de fapt un sistem de preluare a aerului din partea anterioara a masinii si transportarea lui catre admisie. In acest caz, fluxul de aer este reglat de un mic motor incorporat, care actioneaza o vana, in functie de temperatura lichidului de racire, viteza masinii si alti parametri.

Efectul acestia este o minimizare a rezistentei aerului si obinerea unei eficiente cat mai mare a arderii.  Ca si celelalte versiuni din gama, Tucson plug-in hybrid are noile blocuri optice Parametric Hidden, iar la interior plansa de bord incorporeaza doua display-uri de 10,25 inci, unul al instrumentelor de bord si celalalt al sistemului de infotainment. Hyundaui Tucson plug-in hybrid va fi disponibil pe piata europeana din primavara anului viitor.

Share