HighlightStiri

Hyundai va produce vehicule electrice impreuna cu startup-ul Canoo

De 14 februarie 2020No Comments

Hyundai Motor Group si Canoo au anuntat astazi startul colaborarii pentru dezvoltarea in comun a unei platforme pentru automobile electrice (EV) bazata pe designul patentat, de tip skateboard al lui Canoo, pentru modelele viitoare Kia si Hyundai. Ca parte a colaborarii, Canoo va oferi tehnologia pentru dezvoltarea unei platforme 100% electrice, complet scalabile, care sa corespunda specificatiilor Kia si Hyundai.

Canoo, o companie cu sediul in Los Angeles, care creeaza automobile electrice numai la comanda, ofera o platforma de tip skateboard, care gazduieste cele mai importante componente ale automobilului. In plus, designul de tip skateboard oferit de Canoo este o unitate de sine statatoare care poate fi asociata cu orice design al habitaclului. Startuo-ul american a dezvaluit primul sau automobil electric in data de 24 septembrie 2019, la doar 19 luni de la infiintarea companiei, in decembrie 2017.

Prin aceasta colaborare, Hyundai Motor Group este ferm decis sa-si in realizeze planul recent de a investi 87 miliarde USD in urmatorii cinci ani pentru a sustine cresterea companiei. In cadrul acestei actiuni, Hyundai intentioneaza sa investeasca 52 de miliarde de dolari in tehnologii viitoare pana in 2025, in timp ce Kia va investi 25 de miliarde de dolari in tehnologii de electrificare si mobilitate, urmarind ca vehiculele eco-friendly sa reprezinte 25% din vanzarile sale totale pana in 2025. Kia si Hyundai au anuntat recent ca intentioneaza sa dezvolte automobile PBV (Purpose Built Vehicles) complet electrice. Hyundai a prezentat primul sau concept PBV in cadrul expozitiei CES 2020, desfasurata in ianuarie. 

 

Share

Leave a Reply

one × 2 =