Stiri

HYVIA a dezvoltat o versiune cu hidrogen pentru Renault Master

De 15 octombrie 2021No Comments
; ; ; ; ;

Renault Group si Plug Power, companie specializata in solutii de alimentare cu hidrogen, au parti egale in joint-venture-ul HYVIA (HY de la hidrogen si VIA de la drum, in limba italiana). Renault Master Van H2-TECH si Hydrogen Refuelling Station sunt in faza de prototip, dar vor fi disponibile din 2022. Utilitara Renault ofera un volum de incarcare de 12 mc si o autonomie de pana la 500 km, cu zero emisii de dioxid de carbon. 

Master Van H2-TECH are pile de combustibil de 30 kW, pachet de baterii de 33 kwh si patru rezervoare de hidrogen, totalizand 6 kg. Modelul va fi construit in Franta, la uzina Renault din Batilly, cu integrarea electrica si de hidrogen facute de PVI, o subsidiara Renault Group, cu sediul in Gretz-Armainvilliers. Motorul electric  este produs la fabrica din Cleon, pillele de combustibil sunt asamblate la uzina din Flins, iar rezervoarele de hidrogen sunt furnizate de Faurecia.

“Sunt mandru sa prezint primul nostru prototip. HYVIA inseamna solutii de mobilitate folosind hidrogenul, create personalizat pentru clientii nostri. Compania noastra actioneaza rapid, reunind punctele forte a doi lideri: Renault Group si Plug Power.” a declarat David Holderbach, CEO HYVIA.

Share