Stiri

I-PACE, primul SUV Jaguar 100% electric, prezentat in Romania

De 28 martie 2018No Comments

Premium Auto, Importatorul oficial Jaguar Land Rover pentru Romania, prezinta, in premiera, primul model 100% electric din istoria marcii Jaguar.

In perioada 28 martie – 1 aprilie 2018, pasionatii de masini pot descoperi noul model Jaguar, 100% electric, in Baneasa Shopping City, zona Fantani. I-PACE va fi disponibil spre vanzare in Romania, incepand cu luna iulie. Pretul de pornire este de 65.500 Euro + TVA.

„Este o abordare complet diferita a ideii de vehicul electric. Acesta reprezinta generatia urmatoare de vehicule electrice. Un design incitant si progresist – o combinatie intre calitatile specifice Jaguar, detalii premium, elegante si calitatea fabricatiei britanice. Oportunitatile oferite de propulsia electrica sunt imense. Vehiculele electrice ofera designerilor o libertate mult mai mare, iar aceasta este o oportunitate de care trebuie sa profitam. Acesta este motivul pentru care I-PACE a fost dezvoltat pe o platforma noua, proiectata pentru optimizarea performantelor unui vehicul electric, aerodinamicii si spatiului interior” declara Ian Callum, Director de design, Jaguar.

Profilul I-PACE are mai multe in comun cu supercarul C-X75, cu motor central, decat cu SUV-urile conventionale. Proportia cabinei avansate, linia dinamica, curbura aripilor fata, aspectul robust al pasajelor de roata spate si jantele mari, sportive, subliniaza acest lucru.

Jaguar I-PACE, avand configuratia cu 5 locuri, este o dovada clara a planurilor Jaguar privind imbinarea de tehnologii inovatoare si materiale traditionale, care intruchipeaza viziunea Jaguar in materie de vehicule de lux cu propulsie electrica. In plus, I-PACE demonstreaza cat de mult spatiu interior ofera designul cu cabina avansata si grupul motopropulsor electric Jaguar.

I-PACE prezinta noua abordare Jaguar privind interfata intuitiva a comenzilor, in stilul cabinei de pilotaj, intalnita la aeronave. Filosofia de design pune accent pe amplasarea ergonomica a comenzilor si pe tehnologia care presupune implicarea soferului.

Tractiunea integrala asigura o manevrabilitate perfecta pe toate suprafetele si in toate conditiile de vreme. Raspunsul este imediat, iar sistemul asigura un control exceptional al distributiei cuplului fata-spate si raspunde prompt la comenzile soferului, conditiile de deplasare si caracteristicile vehiculului. I-PACE vine echipat cu o baterie litiu-ion de ultima generatie de 90 kWh\ si ofera o performanta de 0-100 km / h in 4,8 secunde, o autonomie de 480km (ciclu WLTP) si incarcare de la 0 pana la 80% in 40 de minute (100kW DC). Modelul I-PACE este propulsat de doua motoare electrice, actionate sincron, cu magneti permanenti, integrate in puntile fata si spate. Cele doua dezvolta o putere de 400 CP si un cuplu de 696 Nm. Pentru acestea sunt disponibile variantele de echipare SE, SE si HSE.

Share

Leave a Reply

fifteen − ten =