Stiri

Imagini oficiale cu Aston Martin Valkyrie

De 2 noiembrie 2018No Comments

Aston Martin a publicat pe contul de companie de pe Instagram noi imagini oficiale cu hypercarul Valkyrie, model dezvoltat in colaborare cu Red Bull Racing si legendarul inginer de Formula 1 Andrian  Newey.

Cele trei imagini dezvaluite de marca britanica demonstreaza aplecarea catre inalta performanta pe care hypercarul o primite, iar una dintre ele dezvaluie interiorul inspirat din cockpit-ul monoposturilor de Formula 1. Cu un volan sofisticat, asemenea celor din Marele Circ, habitaclul noului  Valkyrie este impanzit de elementele din fibra de carbon si pastreaza und esign minimalist, o simplitate specifica monopostorilor de curse.

Hypercarul Aston Martin promite sub capota un motor de origine Cosworth, un V12 de 6.5 litri mai precis si un sistem hybrid care impreuna ar fi responsabile pentru furnizarea a 1 130 cai putere. Christian Horner, managerul echipei de Formula 1 Red Bull, a confirmat acum cateva saptamani ca modelul se afla in ultima faza de testare.

Cea mai sofisticata parte a dezvoltarii a fost implementarea unei transmisii cu ambreiaj simplu, care sa furnizeze puterea catre puntea spate. Se pare ca Adrian Newey s-a ocupat personal de aceasta problema. Aston Martin va asambla doar 150 de unitati ale modelului Valkyrie, pretul unui exemplar urmand sa fie circa 3 milioane de euro.

Share

Leave a Reply

one × 4 =