Stiri

In 2030, Mercedes-Benz va avea pe anumite piete gama exclusiv electrica

De 22 iulie 2021august 2nd, 2021No Comments

Incepand cu 2025, toate noile arhitecturi Mercedes-Benz vor fi exclusiv electrice si chiar in acel an se vor lansa trei platforme tehnice noi. Mai mult, de anul viitor nemtii vor avea modele full electric (BEV) in fiecare segment in care este prezent pe piata. 

Cele trei arhitecturi care vor fi lansate in 2025 sub titulatura EA vor fi folosite astfel: 1) de modelele medii si mari de autoturisme, stabilind un sistem modular, de la care sa porneasca portofoliul EV; 2) de modelele sportive Mercedes-AMG, platforma avand o setare dedicata; 3) de vanuri si vehicule comerciale usoare.

Pentru a realiza acest plan, Mercedes-Benz va investi in perioada 2022 – 2030 pentru cercetarea si dezvoltarea vehiculelor electrice, o suma de 40 de miliarde  euro. Concernul german va cumpara inclusiv compania britanica YASA, specializata in dezvoltarea de motoare electrice si singura ce poate oferi tehniologia fluxului motor axial. Vor fi deschise opt gigafabrici pentru productia celulelor pentru baterii, care se adauga deja aniuntatelor noua uzine dedicate bateriilor. Viitoarea generatie de baterii va fi standardizata la nivel inalt si se va potrivi cu peste 90% din modelele Mercedes-Benz. Vor fi cooptate si companii specializate in procesele chimice si de eficientizare a performantelor bateriilor, precum SilaNano.

Se lucreaza si la un nou standard de incarcare, denumit “Plug & Charge”, prin care incarcarea se face fara autentificare si proces de plata.

Share