Stiri

In 3 ani masinile electrice vor fi incarcate wireless

De 22 august 2014No Comments

Primele vehicule electrice care isi vor putea incarca bateria folosind tehnologia wireless vor fi disponibile mai devreme decat se credea initial. Mai precis, in 2017, alimentarea wireless va iesi din stadiul de testare si va deveni realitate. 

Unul dintre primele sisteme dezvoltate este denumit Halo si va fi gata in 3 ani. Dezvoltatorul tehnologiei, Qualcomm, sustine ca este in discutie cu unii producatori de masini electrice pentru acest sistem de incarcare.

La inceput, costurile mari ale tehnologiei va face posibila instalarea incarcatoarelor wireless doar pentru masinile electrice de lux, insa tehnologia va fi adaptata in timp si va deveni, in circa un deceniu, cea mai utilzata forma de incarcare a bateriei litiu-ion existenta pe un automobil.  

De asemenea, BMW, prezent constant in prima liga a inovatiilor din industria auto, doreste sa ia un start bun pentru viitoarea tehnologie si anunta deja dezvoltarea unui sistem de incarcare wireless a bateriilor existente pe modelele din gama i, cat si pe urmatoarele modele plug-in.

Share

Leave a Reply

4 − four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373