Blog

In mintea domnului Laszlo Borbely (text integral)

De 27 iunie 2011No Comments

Dupa introducerea noii taxe auto, ministrul Mediului a realizat ca romanii nu au avut timp sa o inteleaga si a cerut suspendarea ei – adica introducerea ei la loc, de unde fusese scoasa.

In curtea imaginara a Ministerului Mediului se afla o balta, protejata a naturii. Surse din cadrul ministerului au declarat, in nenumarate randuri, ca lui Laszlo Borbely ii place sa alerge descult cu buzunarele pline de pietre culese din natura in jurul acestei balti, cu care ocazional se joaca facand broaste.

“A face broaste” este acea actiune prin care o piatra zboara din pumnul strans al unui om cu scopul declarat de a atinge de cat mai multe ori suprafata apei pana sa se scufunde inecandu-se.

De mic copil, lui Laszlo Borbely nu i-au placut doua lucruri: sa faca broaste si limba romana. Acum trebuie sa le faca pe amandoua.

La fix zece zile dupa introducerea taxei auto in forma noua si exact la fix zece zile de la intrarea in protest a unui numar nesemnificativ de romani, ministrul Laszlo Borbely a incetat sa mai taxeze si a inceput sa cugeteze. Seful de la Mediu si-a dat seama ca romanii nu au avut timp sa inteleaga taxa de prima vanzare a masinilor si a dat-o la intors, ca o derulare inapoi a actiunii de a face broaste. Sperand ca piatra i se va opri in mana, ca nimic nu a cauzat o ruptura in spatiu si timp, ca piatra nu i se va opri in cap, ca va ramane ministru, ca va multumi romanii cu o taxa mai putin, ca va fi dat exemplu la el in sat, Laszlo Borbely s-a intalnit cu constiinta, asa cum bisturiul se intalneste cu tumoarea. Uitandu-se in ochii ei cu aceeasi atentie pe care obisnuia sa o atribuie numaratorii de broaste, ministrul se leapada de drac, inchide ochii si se trezeste din cosmarul unei guvernari in care nimeni nu facea nimic, doar taxa.

Nota: Acest text este un pamflet iar orice asemanare de nume (Laszlo Borbey), institutii (Ministerul Mediului), functii (ministru) sau situatii (actiunea de a face broaste) este o simpla coincidenta.  

Share

Leave a Reply

two × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373