Stiri

Inca un accident fatal cauzat de condusul autonom

De 2 aprilie 2018No Comments

Dupa pacaleala de 1 aprilie a CEO-ului Elon Musk, care a cauzat scaderea actiunilor companiei Tesla pe bursa, marca americana se confrunta cu o alta problema, datata din 23 martie, la care a incercat sa ofere o explicatie tehnica.

Mai precis, un Tesla Model X care rula in regim autonom a fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia ocupantul aflat la volan si-a pierdut viata. Este a doua oara cand un automobil Tesla, aflat in regim de condus autonom, este implicat intr-un accident fatal.

Intr-un comunicat de presa, compania Tesla sustine ca soferul primise cateva atentionari vizuale si una audio pentru a-si pune mainile pe volan inainte ca vehiculul sa loveasca parapetul de beton care despartea sensurile drumurilor, impact din urma caruia a ricosat si a lovit alte doua automobile.

Accidentul a avut loc pe o artera din afara orasului San Francisco iarmasina a luat foc la scurt timp dupa impact. Soferul de 38 ani a decedat la spital. Tesla nu a explicat inca de ce sistemul de condus autonom nu a detectat zidul de ciment, limitandu-se sa mentioneze ca soferul nu a ascultat de semnalele masinii.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili partile responsabile.

Share

Leave a Reply

9 + 8 =