HighlightStiri

Incep lucrarile la autostrada Sibiu – Pitesti

De 31 martie 2020No Comments

Ministerul Transporturilor a anuntat demararea lucrarilor la lotul 1 al sectiunii 1, Sibiu – Boita, din cadrul autostrazii Sibiu – Pitesti. Contractul, incheiat intre CNAIR si compania Porr Construct SRL, prevede o perioada de executie de 36 de luni si o garantie de 10 ani pentru cei 13 km. Suma agreata este de aproape 127 de milioane de euro, fara TVA, adica aproximativ 9,7 milioane de euro, fara TVA pe kilometru.

Autostrada Sibiu – Pitesti are 122 km, fiind impartita in cinci loturi pentru care vor exista licitatii separate. Tronsoanele sunt: Sibiu – Boita, Boita – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Arges si Curtea de Arges – Pitesti. In momentul in care se va putea circula pe autostrada intre Sibiu si Pitesti, s-ar definitiva practic coridorul IV, Nadlac – Constanta.

In plus, ar fi rezolvata si o problema cu care Automobile Dacia se confrunta la fiecare transport rutier catre tarile din Vest. Intarzierile cauzate de lipsa unei sosele de viteza intre Pitesti si Sibiu provoaca o pierdere de aproape 100 de euro pentru fiecare masina transportata terestru. Iar din punct de vedere al sigurantei circulatiei, DN7 Valea Oltului din judetul Valcea are sapte puncte negre, fiind in topul celor mai periculoase drumuri din Romania.

Share

Leave a Reply

five × three =