MotorsportStiri

Incepe Sibiu Rally Romania editia 2018

De 16 august 2018No Comments

Timp de trei zile, intre 16 si 18 august, orasul Sibiu va fi cucerit de masini clasice, masini de curse si masini electrice. Toate aflate pe lista de start la Sibiu Rally Romania.

Joi, 16 august 2018, va incepe o noua editie a competitiei Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice, electrice si masinilor de curse. Etapa in calendarul international al Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapa in Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club Romania (RCR) si in calendarul Automobil Clubului Roman (ACR), Sibiu Rally Romania aduna la start peste 60 de echipaje.

PARTICIPANTI
Cea mai veche masina din concurs este un Ford A din 1929 care va fi condus de Dan Siminie, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numara si un Ford A din 1930, un Porsche 356A din 1952, sau un Mercedes-Benz Unimog din 1958. In total, in competitia de regularitate dedicata masinilor clasice, vor fi la start 40 de echipaje.

Acestora li se adauga alte 8 echipaje la categoria Young Timer cu masini fabricate in perioada 1989 – 2018.
Pentru prima oara in Romania se va organiza o competitie de regularitate dedicata masinilor electrice, iar la start vor fi 5 echipaje. Trei dintre ele vor lua startul cu un model BMW i3, unul cu Renault Zoe si unul cu Nissan Leaf.

La categoria Speed Challenge, cea dedicata masinilor de competitie, vor lua startul 12 echipaje.

PROGRAM
Joi, 16 august, de la ora 19:00, va avea loc startul festiv, vineri, 17 august, startul se va da la ora 12:00, iar sambata, 18 august, de la ora 08:30. Sosirea in prima zi este programata la ora 19:30, iar sambata sosirea va fi la ora 18:00, urmata la ora 20:30 de festivitatea de premiere.

Vineri, in prima zi de competitie, traseul include o trecere prin Sura Mica, Ocna Sibiului, Mandra, Ludos, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobarca, Poiana Sibiului, Tilisca, Saliste, Sibiel, Orlat, Gura Raului, Rasinari si Piata Mare din Sibiu.

Sambata, participantii vor descoperi cealalta jumatate a judetului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfagarasan, pana la Balea Lac, la o altitudine de 2.043 metri.  De aici se va pleca spre Biertan, pe traseul Sasaus – Chirpar – Nocrich – Altana – Barghis – Pelisor – Richis. Dupa Biertan, concurentii vor pleca spre Medias si apoi vor reveni la Sibiu, in Piata Mare, pe traseul Seica Mare – Slimnic – Sura Mare.

Share

Leave a Reply

2 × one =