Stiri

Incursiune in viitorul lui BMW M

De 30 noiembrie 2021decembrie 2nd, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

La editia 2021 a expozitiei art Basel Miami Beach, BMW M GmbH a prezentat in premiera mondiala Concept XM. Acesta prefigureaza cel mai puternic automobil fabricat vreodata de BMW in serie, cu startul productiei programat la uzina din Spartanburg, SUA, la sfarsitul anului viitor. BMW XM va fi disponibil doar in versiune plug-in hybrid si exclusiv ca model M, cu o autonomie electrica de pana la 80 km. Sistemul de propulsie reuneste un motor V8 si un motor electric, pentru a dezvolta o putere maxima de 750 CP si un cuplu maxim de 1.000 Nm.

Concept XM lanseaza si noul design progresiv al partii frontale pentru modelele de lux BMW, a carui versiune va fi prezentata pentru prima data in 2022, ca parte a ofensivei de modele in segmentul de lux. Farurile au fost impartite in doua module separate, o noua caracteristica de design, cu o semnatura a luminilor de zi in modulul superior subtire., in vreme ce proiectoarele LED subtiri au fost incorporate in acoperis deasupra montantilor A. 

Finisarea in doua nuante a BMW Concept XM ii accentueaza si mai mult liniile distinctive: sectiunea superioara este din bronz-auriu mat, in timp ce sectiunea inferioara are nuanta Space Grey metalizat. Luneta este inclusa aproape perfect in partea din spate.Iinterpretarea proaspata a designului poate fi vazuta si in aranjamentul logo-ului BMW, care este gravat cu laser in geamul de sub fiecare dintre cele doua sine de suprafata. Aceasta este o referinta stilistica la BMW M1, pana in prezent singurul exemplu de model independent dezvoltat exclusiv de BMW M GmbH.

Un element de ornamentare indraznet asigura o separare vizuala clara intre zona conducatorului si celelalte sectiuni ale masinii. In habitaclu se evidentiaza noul set de monitoare ce formeaza ecranul central curbat BMW, pozitionat deasupra. Accentele rosii de pe volan si consola centrala sunt referinte specifice M si la abilitatile sportive ale masinii. Pielea maro, cu aspect vintage, cuprul si fibra de carbon sunt materialele folosite la interior, ce fac legatura dintre lux si motorsport. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373