Stiri

InspectorAuto.ro, primul site care verifica istoricul masinilor second-hand

De 11 septembrie 2015No Comments

VIN

Primul instrument de verificare online a istoricului masinilor – doar pe baza numarului unic de identificare (VIN) – este acum disponibil cumparatorilor de autovehicule rulate din Romania: InspectorAuto.ro.

Prin acest serviciu persoanele interesate sa achizitioneze o masina rulata pot vedea istoricul de daune al acesteia sau daca a fost raportata ca furata in Romania si alte 6 tari din U.E. prin simpla introducere a VIN, putand astfel sa-si dea seama daca sunt pe cale sa cumpere o masina fara accident, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost dauna totala.

Cred in tranzactii auto transparente si imi doresc sa nu mai existe cumparatori pacaliti. Experienta de peste zece ani pe care o am in domeniul auto, in toate segmentele acestuia – de la masinile din targul auto de la Vitan si pana la solutiile online de promovare si tranzactionare de la autovit.ro – mi-a aratat cat de slaba este in realitate piata autovehiculelor rulate de buna calitate si cat de greu este de gasit un vanzator cinstit”, a declarat Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro.

Realitatea este dura: Verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de masini, alese aleator, cumparate noi din Romania si scoase acum la vanzare, arata ca 66% au avut cel putin o dauna, in conditiile in care vanzatorul mentioneaza in anunt ca masina este ”fara accident”!

De asemenea, verificarea prin intermediul InspectorAuto.ro a 100 de masini rulate provenite din import, alese de asemenea aleator, arata ca 4% au avut o dauna majora in tara de provenienta sau au fost chiar dauna totala. Mai mult decat atat, 12% dintre ele au avut daune si in Romania, dupa ce au fost importate. Si in acest caz anunturile contin mentiunea ”fara accident”.

Aceste date ne arata starea actuala a pietei de masini rulate din Romania. O piata netransparenta in care vanzatorii mint, iar cumparatorii sunt pacaliti”, mai precizeaza Mihai Cune.

 Cum functioneaza InspectorAuto.ro

Pentru 10 Euro + TVA, clientii pot verifica VIN-ul masinii pe care vor sa o cumpere si sa vada istoricul de daune al acesteia si daca masina figureaza ca furata, fiind deci un cumparator mult mai bine informat si care, eventual, poate sa-i puna vanzatorului mai multe intrebari in cunostinta de cauza.

Datele InspectorAuto.ro sunt preluate in principal din sistemul asigurarilor si al reparatorilor auto, din tari precum Romania, Germania, Franta, Italia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia – acestea fiind cele mai precise informatii referitoare la avariile suferite de un autovehicul la un moment dat.

logo-inspectorauto

Share

Leave a Reply

2 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373