Stiri

Intalnire UE, Canada si Japonia impotriva taxelor de import pe care Trump le pregateste pe piata auto

De 1 august 2018No Comments

Producatorii auto care fabrica automobile in Europa, Canada, Mexic si Asia vor participa la o intrunire in aceasta saptamana pentru a gasi un raspuns comun la potentialele tarife pe care Administratia de la Casa Alba le pregateste masinilor provenite din afara SUA. Intalnirea organizata de Japonia si Uniunea Europeana va avea loc joi la Geneva, Elvetia, si va aduce in comun vicepremierii tarilor participante.

Totul a pornit de la Donald Trump care a cerut o investigatie federala pentru a determina daca importul de automobile in SUA constituie o amenintare la adresa sigurantei nationale a tarii pe care o conduce.

Presedintele american intentioneaza sa impuna o taxa de import pentru masinile produse in afara SUA, taxa care ar putea ajunge la 25% din pretul automobilului. Oficialitatile din Canada au amenintat la randul lor ca daca va fi impusa o astfel de taxa vor lua o masura similara contra americanilor.

Practic, prin intalnirea care aduce la aceeasi masa marile natiuni producatoare de automobile se incearca semnarea unui acord international care sa coordoneze un raspuns comun la adresa politicilor de comert planuite de Washington.  Donald Trump, artizanul acestor politici, a parut sa dea inapoi saptamana trecuta dupa o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Share

Leave a Reply

3 × 1 =