Stiri

Intoarcerea hibrida a lui Countach

De 16 august 2021No Comments
; ; ;

Cu fix 50 de ani in urma, Lamborghini prezenta la Salonul Auto de la Geneva prototipul primului Countach, desenat de Marcello Gandini. Acum, firma din Sant’Agata Bolognese, cu Mitja Borkert in fruntea departamentului de design, arata noul Countach, cu denumire completa LPI 800-4, ce va fi produs in 112 exemplare, fiecare avand un pret de pornire de 2 miliane de euro, fara taxe. De ce 112 bucati? In onoarea siglei primului Countach, unde 12 se refera la numarul de cilindri.

Noul Countach are tot un V12 sub capota, de 6.5 litri si 785 CP/8.500 rpm, alaturi de care este montat si un motor electric de 34 CP, ce urca puterea maxima cumulata la peste 800 CP. Transmisia este aceeasi secventiala cu sapte trepte ISR (Independent Shifting Rod), care are deja 10 ani de la introducerea sa prima data pe modelul Aventador. Una peste alta insa, layoutul tehhnic al lui Countach, in principal sistemul hibrid, a fost preluat de la Sian. Lamborghini a anuntat viteza maxima de 355 km/h si un sprint de la 0 la 100 km/h in 2,8 secunde.

Designul are influente retro evidente, insa intr-o nota moderna si eleganta. Sunt interesante jantele care evoca modelele lansate de la primul Countach LP 400 S pana in prezent. De asemenea, enormele prize de aer de pe lateral, in stil Naca, precum la modelul original, asigura aportul necesar racirii suplimentare a motorului. Interiorul este creat in nota luxoasa, tipica unui GT, cu un display generos pe consola centrala, scaune cu tetiere incorporate, padele imense si multa piele. In fotografiile pentru presa, culoarea alb sideral, cu interior bi-ton rosu/negru este o aluzie directa la Coutach-ul LP 400 S cu care mergea Ferruccio Lamborghini.

Share