Stiri

Israelul ar putea interzice masinile diesel si benzina din 2030

De 15 octombrie 2018No Comments

Statul Israel este interesat in mod direct de trecerea in totalitate catre un parc auto format din masini electrice, avand in vedere situatia geopolitica si relatiile mai mult decat tensionate pe care statul evreu le are cu lumea araba si nu numai.

Dependenta de petrol este o problema de siguranta nationala in Israel iar guvernul de la Tel Aviv pregateste o lege care sa interzica masinile noi cu motoare termice incepand din 2030.  Daca va fi votata, propunerea legislativa prevede ca toate masinile diesel sau benzina nu vor mai putea fi comercializate incepand cu 2030, statul Israel acceptand doar modelele suta la suta electrice sau cele pe gaz natural.

Autoritatile din Israel pregatesc un plan elaborat pentru a croi drumul catre un parc auto national format din masini electrice. In primul rand vor acorda ajutoare banesti la achizitionarea de masini electrice si vor extinde actuala retea de statii de incarcare care curpinde nu mai putin de 2 000 de astfel de puncte.

Proiectul legislativ se alfa in stadiul incipient la Ministerul Energiei din Israel si are nevoie de aprobarea lui de catre Guvern.

Share

Leave a Reply

19 − 6 =