HighlightStiriTehnologie

Istorie cu trei modele clasice BMW la Automobile Bavaria Baneasa

De 21 septembrie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Trei modele BMW, un Isetta, un 2500 CS Automat si un Seria 3 320 (E21), din colectia fratilor Andrei si Cristian Flueraru, sunt expuse pana in primavara anului viitor, la showroomul Automobile Bavaria Baneasa.

Cele trei masini prezentate spun povestea transformarii BMW, de la cautarile si lupta pentru supravietuire dupa terminarea celui de-al Doliea Razboi Mondial pana la pozitionarea moderna si sportiva, cu emblematicul BMW Seria 3, cel mai bine vandut model al marcii, si relansarea legendarelor modele cu motoare cu sase cilindri dispusi in linie.

Fratii Flueraru sunt pasionati de masini de multa vreme, Andrei fiind unul din organizatorii legendarelor intalniri nationale Volkswagen Golf MK1 – MK2.

BMW-ul Isetta din colectia fratilor Flueraru este o Isetta 300 Export in versiunea mai rara, cu trei roti. A fost produs la 1 aprilie 1959 pentru importatorul suedez al marcii de la acea vreme, Arne Rindar din Stockholm. Automobilul se prezinta in culorile si tapiteria originala, nu a fost niciodata revopsit si a suferit doar reparatii minore de-a lungul timpului.

Starea perfecta de conservare este reflectata si de victoria in clasa la Concursul de Eleganta de la Sinaia din 2019, atunci cand a fost prezentata alaturi de muzicianul Mani Gutau, un mare pasionat al marcii BMW.

Povestea masinii este interesanta. Cei doi frati au gasit acest BMW Isetta foarte bine conservat la un dealer de automobile de epoca din Olanda si, dupa mai multe aventuri, au reusit sa aduca masina in Romania. 

Al doilea model prezent este un BMW E3 2500 Automat, in culoare Sahara. A fost produs la 10 februarie 1975 si livrat o zi mai tarziu catre importatorul olandez Alimpo B. Atat tapiteria, cat si culoarea sunt cele originale si au suferit doar mici retusuri. Multe detalii se pastreaza intacte si originale, inclusiv capitonajul portbagajului sau trusa de scule. Masina a primit o restaurare mecanica in Romania, care a inclus si reglarea celor doua carburatoare Zenith.

In fine, cel de-al treilea model este cu adevarat special, fiind unul din primele modele BMW Seria 3 produse in istorie. Daca productia a inceput in iunie, acest model a fost finalizat la 15 septembrie si livrat ulterior aceluiasi importator olandez Alimpo B.

Luand in considerare ca seriile de sasiu nu sunt consecutive (unele modele, mai complexe, erau finalizate mai tarziu), seria de sasiu 5203645 indica faptul ca este unul din primele 4000 de modele BMW Seria 3 produse in istoria marcii (seria de sasiu 520…. era rezervata pentru BMW E21, cu 5200001 fiind primul model produs). Modelul se prezinta in stare originala si conservare impecabila, atat a interiorului, cat si a caroseriei, cu tapiteria si vopseaua originala, dar si toate elementele de detaliu precum trusa de scule sau capitonajul portbagajului.

Expozitia poate fi vizitata gratuit la Auomobile Bavaria Baneasa in timpul orelor de program.

Share