Stiri

Jaguar a inregistrat denumirea C-Pace pentru un nou crossover

De 11 iulie 2018No Comments

Jaguar se afla intr-un plin proces de extindere a gamei de modele crossover, dupa aparitia pe piata, acum doi ani, a primului model care apartine acestui segment – F-Pace.

Marca britanica a plusat cu E-Pace dar si un prim model electric, I-Pace, si se pregateste de un nou reprezentant al segmentului de crossovere. Jaguar a incheiat formalitatile pentru inregistrarea numelui C-Pace la nivel european, lucru care a nascut o serie de speculatii privind posibilitatea unui nou model SUV.

Inregistrarea unui nume poate fi doar o masura de securizare a nomenclaturii si nu neaparat proiectarea unui nou model. Insa, daca este sa luam in calcul dezvoltarea pe care o are segmentul SUV, exista mari sanse ca Jaguar sa foloseasca chiar curand numele C-Pace. In acest caz, exista doua mari posibilitati.

Prima ar fi ca litera C sa vina de coupe iar Jaguar sa puna in joc un rival pentru BMW X6 sau Mercedes GLE Coupe, caz in care C-Pace s-ar baza pe F-Pace. In cazul in care Jaguar mizeaza pe un model complet nou, acesta ar putea fi proiectat pentru a concura cu BMW X4 sau GLC Coupe.

A doua posibilitate speculata in presa ar fi un nou SUV de mici dimensiuni care sa fie pozitionat sub actualul E-Pace, lucru mai putin probabil, avand in vedere dimensiunile lui E-Pace.

Share

Leave a Reply

three + 12 =