Stiri

Jaguar a lansat oficial F-Type R Coupe

De 20 noiembrie 2013No Comments

Versiunea coupe a modelului F-Type debuteaza direct in echiparea de top „R Coupe”, care pune la dispozitia celui aflat la volan 550 CP.

Designul este identic cu cel al versiunii Roadster, cu exceptia acoperisului bineinteles, si seamana destul de mult cu conceptul C-X16 care anunta versiunea coupe.

Versiunea “R” este cea mai performanta si aduce sub capota noului model un motorul V8 cu compresor de 550 CP si 680 Nm care se gaseste si pe XKR-S si XFR-S. Acesta permite masinii sa accelereze pana la 100 km/h in doar 4 s, in timp ce viteza maxima este limitata la 300 km/h.

Versiunile de baza care se gasesc pe Roadster sunt deasemenea disponibile si pentru coupe, asta inseamna ca cei care nu vor sa aibe cel mai performant motor pot opta pentru un V6 de trei litri care produce 340 CP in variant de baza si 380 CP in versiunea “S”.

Pentru a oferi o stabilitate si mai buna, F-Type R Coupe beneficiaza de a doua generatie a sistemului Electronic Active Differential (EAD) ce include si „Torque Vectoring” si care franeaza, daca e nevoie, rotile din interiorul virajului.

Transmisia este asigurata de o cutie de viteze automata Quickshift cu opt trepte ce poate fi controlata si manual cu ajutorul manetei de pe consola central sau a padelelor din spatele volanului.

Jaguar F-Type R Coupe va avea un pret de plecare de 101.000 de euro si va fi disponibil incepand din luna martie a anului viitor. Versiunea “S” va costa 71.000 de euro, cu 8.700 de euro mai putin fata de aceeasi echipare a modelului Roadster, in timp ce modelul de baza va fi oferit incepand de la 61.000 de euro.

http://www.youtube.com/watch?v=7MZ4Nzy80CE

{gallery}Jaguar F-Type R Coupe{/gallery}

Share

Leave a Reply

8 + 7 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373