Stiri

Jaguar a prezentat noul XKR-S GT

De 8 aprilie 2013No Comments

Jaguar va prezenta la Salonul Auto de la New York o evolutie a modelului de performanta XKR-S. Este vorba despre noul XKR-S GT, care va beneficia de un kit aerodinamic si o tinuta stilistica mai mult decat agresiva.

Echipa de ingineri care se ocupa de aerodinamica masinii a implementat un deflector masiv pentru spate si a largit buza spoilerului frontal coborand-o cu 60 mm. Capota a fost prevazuta cu grila care asigura o mai buna ventilatie a motorului iar jantele au crescut atat in dimensiuni cat si la nivel stilistic.

Pentru eleronul spate, care a fost usor ridicat, s-a folosit fibra de carbon. Si la nivel mecanic lucrurile s-au schimbat semnificativ fata de XKR-S. Modificarile aduse suspensiei au mers in directia sportivitatii, astfel incat s-a ajuns ca suspensia fata sa fie cu 65% mai rigida pe XKR-S GT iar cea spate cu 25% mai mult.

Pentru un nivel cat mai bun al performantei, jantele de 20 inch au fost incaltate cu pneuri Pirelli Corsa de 255/35 pe fata si 305/30 pe spate. Sub capota regasim acelasi motor V8 de 550 cai putere si 680 Nm existent si pe versiunea XKR-S.  

Performantele noului Jaguar XKR-S GT sunt mai mult decat senzationale, viteza maxima fiind limitata electronic la 300 km/h iar timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h este de 3,9 secunde.

Robert Gherghe

robert@voom.ro

Share

Leave a Reply

six + 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373