Stiri

Jaguar anunta ca va produce o versiune electrica a clasicului E-Type

De 24 august 2018No Comments
; ; ; ; ;

Britanicii de la Jaguar au confirmat ca vor produce intr-o serie limitata o versiune suta la suta electrica a modelului E-Type. Introdus sub forma de concept in 2017, Jaguar E-Type Zero si-a trait deja celebritatea cu ocazia nuntii regale a Printului Harry al Marii Britanii.

Astfel, divizia Jaguar Classic a inregistrat o sumedenie de reactii pozitive si a horatat sa produca modelul la comanda. Mai mult, posesorii vechiului E-Type pot sa beneficieze de o conversie catre o propulsie susta la suta electrica cu posibilitatea de a reveni la motorul termic in cazul in care nu sunt multumiti.

In ceea ce priveste construirea de noi exemplare E-Type cu propulsie electrica, primele detalii privind productia si costurile vor fi disponibile abia in 2020. In varianta de concept, modelul retro beneficiaza de o baterie litiu-ion de 40 kWh si o transmisie cu o singura treapta conceputa special pentru E-Type pe baza tehnologiilor folosite de transmisia modelului Jaguar I-Pace.

Suspensia si franele nu au pus probleme inginerilor Jaguar, care au ales sa puna bateria in locul motorului termic, lucru care face mult mai usoara conversia actualelor E-Type. In plus, distributia masei fata-spate ramane neschimbata in cazul versiunii EV, lucru esential pentru ca vehiculul sa nu sufere modificari ale comportamentului dinamic.

Share

Leave a Reply

fifteen − 12 =