Stiri

Jaguar ar putea construi un F-Type de 600 CP

De 16 aprilie 2013No Comments

O versiune F-Type super-sport este in stadiul de proiect, Jaguar intentionand sa “stoarca” aproximativ 600 CP din motorul V8 de cinci litri.

Cel mai rapid model Jaguar ar putea sa primeasca unda verde si sa intareasca imaginea sportiva a constructorului britanic.

Sub capota se va afla acelasi motor V8 de cinci litri de la modelele XJR si XKR-S, insa puterea acestuia va depasi cei 550 CP pe care ii ofera in acest moment.

Boss-ul jaguar, Adrian Hallmark, nu a confirmat acest proiect insa a declarat ca vor fi mai multe serii limitate de cel mult 50 de exemplare construite in spiritul lui XKR-S GT, ce a fost prezentat la salonul de la New York.

Hallmark a confirmat ca in timpul testelor pentru XKR-S GT inginerii Jaguar au experimentat si versiuni mai puternice ale motorului V8. „Poti sa faci foarte multe cu un turbocompresor. Oricum, pentru marea majoritate 550 CP este o putere suficienta, insa oricata putere ai avea, trucul este sa o transmiti eficient catre asfalt.”  

Share

Leave a Reply

18 − 6 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373