Stiri

Jaguar Land Rover a intrat in recesiune. Planul de redresare

De 2 noiembrie 2018No Comments

Tata Motors, compania auto indiana care detine Jaguar Land Rover, a anuntat un plan de redresare a companiei britanice aflate intr-o criza financiara in ultimele luni.

Ingrijorarile privind Brexit-ul, scaderea dramatica a comenzilor la masinile diesel precum si scaderea vanzarilor de pe piata chineza au cauzat pierderi masive marcilor Jaguar si Land Rover.

Asa cum era de asteptat, indienii anunta taieri de costuri pentru a reusi sa creasca capitalul JLR la 2,5 miliarde lire sterline. In plus, se ia in considerare introducerea unei versiuni hibride sau electrice pentru fiecare model din gama. Introducerea crossover-ului electric I-Pace si reinventarea legendarului Land Rover Defender sunt elementele cheie in planul de redrasare al companiei auto britanice.

Investitiile neprofitabile vor fi eliminate imediat iar achizitiile de materiale, costurile de productie si logistica vor fi reorganizate in vederea eficientizarii. Mai mult, se iau in vedere taieri la nivelul personalului, fara ca planul facut public de Tata Motors sa specifice in ce consta, daca vor fi disponibilizari, scaderi salariale sau renegocieri.

Planul de redresarea a fost finalizat acum 6 saptamani si pus imediat in aplicare, lucru care a generat imediat economii de 300 milioane lire. Compania Jaguar Land Rover a inregistrat in al treilea trimestru al anului (iulie-septembrie) pierderi operationale de 101 milioane £.

Share

Leave a Reply

1 × 5 =