Special

Jaguar Land Rover cauta sa renunte la pielea din masini

De 8 august 2017No Comments

Cand te gandesti la un interior de masina luxoasa, vezi in primul rand piele. Cel putin asa au stat lucrurile pana acum. Tot mai multi producatori auto sunt presati de clientii cu viziuni vegane sau pur si simplu de cei care sunt iubitori de animale sa renunte la pielea animala.

Pana acum, nici vorba de asa ceva in randul constructorilor, insa timid au inceput sa apara idei de interioare auto care respecta mediul inconjurator. Mai mult, incep sa apara si optiuni de interioare de maisni de lux fara piele animala, asa cum este si pe noul Range Rover Velar, cu tapiterie speciala, vanduta ca alternativa premium la piele, realizata din plastic reciclat si fir de lana.

Cei de la Jaguar Land Rover explica ca piata de lux a automobilelor se schimba iar clientii devin tot mai sofisticati si mai devotati principiilor de mediu. Noile materiale alternative sunt si mult mai sustenabile, explica Gerry McGovern, designerul sef de la Land Rover.

Materialele prefabricate ofera si noi oportunitati estetice si, in plus, se simt la atingere altfel. In acest demers, Land Rover nu este insa un pionier, Tesla anuntand deja distantarea de pielea naturala, Maserati oferind materiale sintetice si matase create de  Ermenegildo Zegna iar Bentley evaluand posibilitatea de a trece pe sintetic.

Un exemplu inaintas in industrie o reprezinta mult-apreciata Alcantara, practic un material sintetic de lux, care are la baza poliesterul cu adaos de poliuretan.

Share

Leave a Reply

three × 2 =