Stiri

Jaguar Land Rover deschide un nou centru de cercetare si dezvoltare

De 26 septembrie 2013No Comments

Desi toata lumea a privit cu reticenta achizitia Jaguar Land Rover de catre indienii de la Tata Motors, compania britanica a reusit sa se dezvolte si sa aiba un succes deosebit odata cu aceasta mutare.

In ultimii doi ani, JLR a angajat peste 1000 de ingineri si a inaugurat noi centre de cercetare si dezvoltare si in extinderea liniei de productie. Acum, Jaguar Land Rover anunta planurile pentru un nou centru de cercetare si dezvoltare dedicat exclusiv hibrizilor, modelelor electrice si masinilor autonome.

Britanicii vor investi 50 de milioane de lire sterline in acest centru care va fi amplasat in centrul Angliei, miscarea urmand sa aiba scopul de a creste specialistii din domeniu de la 150 la 500, sustine  Wolfgang Epple, seful departamentului de cercetare tehnologica de la JLR.

Vrem sa fim printre primii producatori premium. Pentru a reusi acest lucru, pentru a juca in liga greilor din industrie si pentru a ramane in constiinta publicului, trebuie sa oferi ceva special, trebuie sa fii cel mai bun”, a declarat oficialul britanic.

Noul centru va fi finantat dintr-un program al Universitatii Warwick, un program controlat de o agentie guvernamentala. Warwick este locul unde Tata Motors si-a stabilit Centrul Tehnologic din Europa. Facilitatea va fi construita incepand cu 2014 si urmeaza sa fie inaugurata in 2016. 

Share

Leave a Reply

eighteen − five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373