Stiri

Jaguar Land Rover va construi o fabrica in Brazilia

De 2 decembrie 2013No Comments

Marii constructori auto s-au preocupat, in ultimii ani, cu extinderea pe piata chineza. Dupa China urmeaza Brazilia, conform miscarilor care au loc in lumea auto. Tara sud-americana se regaseste intr-o expansiune fara precedent la nivel economic, motiv pentru care BMW, Mercedes si Audi au anuntat deja deschiderea unor fabrici in regiune.

Jaguar Land Rover este al patrulea producator premium care si-a aratat intentia de a investi intr-o facilitate de productie in tara care va organiza in 2014 Campionatul Mondial de Fotbal si in 2016 Olimpiada de Vara. Negocierile dintre oficialii Jaguar Land Rover si  autoritatile din Rio de Janeiro au ajuns in faza finala iar investitia britanica de 321 milioane de euro urmeaza sa fie operationala in doi ani.

Luiz Carlos Ferreira Bastos, primarul localitatii Itatiaia, locul unde se va construi fabrica JLR, a confirmat ca se lucreaza la ultimele documente, dupa care va incepe efectiv derularea proeictului. Facilitatea de productie urmeaza sa creeze circa 700 locuri de munca. Patronatul indian al celor de la JLR a confirmat partial informatia, spunand ca nu se poate estima in acest moment dimensiunea investitie.

Boom-ul economic din Brazilia si facilitatile acordate de stat pentru investitori au dat roade iar tot mai multi producatori auto din zona de lux doresc sa patrunda serios pe piata sud-americana.  

Share

Leave a Reply

four + 19 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373