HighlightStiri

Jaguar Land Rover va folosi tehnologia electronica printabila la personalizarea viitoarelor interioare

De 5 noiembrie 2019No Comments

Jaguar Land Rover (JLR) dezvolta in premiera mondiala tehnologia LESA (Lightweight Electronics in Simplified Architecture) pentru a fi utilizata la bordul viitoarelor modele ale companiei. Aceasta tehnologie este in prezent intalnita la televizoarele OLED. Practic, tablourile de bord vor putea fi inlocuite cu ecrane curbate, iar utilizatorii vehculelor isi vor putea customiza interiorul datorita panourilor printate ce isi pot schimba culoarea.

LESA va permite si afisarea anumitor informatii pe diverse panouri ale bordului, incousiv pe suprafate de lemn fara a fi nevoie de folosirea unui ecran clasic. Aceasta soutie va duce la un design mult mai fluid al interiorului, fara nici un buton fizic, dar si sisteme de iluminare ambientala prsonalizabile. Masa proprie a sistemelor electronice prezente la bordul automobilului s-ar diminua cu pana la 60%.

JLR a testat cu succes tehnologia LESA pe suprafata capacului unui torpedou, ajungand la o reducere a masei cu 60%, in vremea ce grosimea layer-ului a scazut de la 50 mm la 3,5 mm.

Share

Leave a Reply

eighteen + 2 =