Stiri

James Bond a distrus masini in valoare de 4,5 milioane £ in 24 de filme

De 10 ianuarie 2019No Comments

O analiza mai putin obisnuita a luat in vizor daunele material provocate automobilelor care au participat de-a lungul anilor in filmele cu James Bond. Un calcul care a cuprins toate cele 24 de filme ale celebrei francize a aratat ca in timpul filmarilor au fost inregistrate daune totale de 4 472 607 lire sterline, suma ajustata cu inflatia la zi.

70% din aceasta suma ii este atribuita actorului Daniel Craig, care a reusit cele mai costisitoare daune in 4 filme in care a interpretat rolul celebrului agent fictiv 007. Cel mai distructiv actor a fost insa Roger Moore, care l-a jucat pe Bond in 5 filme, cu 5 masini distruse total.

Carnage Calculator, creat de societatea de leasing AMT, a colectat datele din fiecare film James Bond in care celebrul agent s-a aflat la volanul unei masini calculand daunele aduse masinilor. Costurile fiecarui vehicul avariat au fost calculate in functie de valorile de piata din anii in care filmul a fost lansat si ajustate cu rata inflatiei la zi.

Dincolo de calculele specifice societatilor de asigurari auto, proiectul a cuprins si un soi de analiza cinematografica. Mai precis, s-a aflat ca James Bond a distrus cel putin o masina in 18 filme, iar cel mai precaut la acest capitol a fost Sean Connery, care si-a tinut automobilele intacte in trei productii: From Russia with Love, Thunderball si You Only Live Twice.  Nu mai putin de 8 Aston Martin au fost distruse in 18 filme, iar 3 dintre ele sunt atribuite lui Daniel Craig. In plus, un total de 11 masini au suferit dauna totata, incluzand un Rolls Royce Silver Cloud II.

Share

Leave a Reply

sixteen + nine =