Stiri

James Murdoch este favorit sa-l inlocuiasca pe Elon Musk in fruntea Tesla

De 11 octombrie 2018No Comments

James Murdoch, fiul legendarului magnet media Rupert Murdoch si CEO-ul casei de productii 21st Century Fox, este principalul favorit la inlocuirea lui Elon Musk in functia de presedinte Tesla.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, va ramane CEO-ul companiei insa a acceptat, ca parte a unei intelegeri cu Securities and Exchange Commission (SEC), sa predea functia de presedinte al Consiliului de Administratie Tesla pe o perioada de 3 ani.

Musk a fost acuzat de comisia de supraveghere a valorilor mobiliare si a burselor din SUA in urma unei postari pe Twitter in care spunea ca ia in considerare delistarea companiei Tesla de la bursa si achizitionarea actiunilor de pe piata la un pret de 420 dolari per bucata cu fonduri securizate.

Pozitia lui Elon Musk nu-i permitea sa faca o astfel de declaratie iar ancheta SEC a venit de la sine, seful Tesla fiind banuit de frauda. Cele doua parti s-au inteles la o suspendare a lui Musk pe 3 ani si plata unei amenzi de 40 de milioane de dolari. Elon Musk isi va plati jumatate din amenda, restul urmand sa fie asigurat de Tesla.

Share

Leave a Reply

twelve + 17 =