Stiri

Japonezii scot diesel-urile de pe piata europeana

De 17 octombrie 2018No Comments

Cererea de masini cu motorizari diesel s-a prabusit dramatic pe piata europeana in 2018 iar tot mai multi producatori renunta la  versiunile pe motorina.

Japonezii de la Suzuki si Mitsubishi au anuntat ca isi vor retrage motorizarile diesel de pe Batranul Continent, urmand sa se alature total compatriotilor de la Nissan si Toyota care au dezvaluit ca vor renunta la comercializarea diesel-urilor la nivel mondial.

Problemele cu emisiile, noile reglementari de legislatie precum si scaderea masiva a popularitatii motoarelor diesel sunt cauzele evidente pentru aceasta politica care a uniformizat industria auto nipona. Mazda ramane astfel ultimul producator nipon care va continua sa ofere diesel-uri in Europa.

Suzuki va elimina treptat motorizarile diesel din gama sa la nivel mondial, mai putin India, chiar daca in acest moment cota de piata este de 30% pentru modelele propulsate cu motorina. Mitsubishi va aborda cam aceeasi linie precum Suzuki, doar ca va mentine motorizarea diesel pe modelul pick-up.

In ceea ce priveste producatorii europeni, deocamdata doar cei de la Porsche si-au exprimat intentia de a renunta la diesel-uri. In acelasi timp, acest tip de propulsoare continua sa fie sustinute puternic de cei de la BMW.

Share

Leave a Reply

ten + 2 =