Stiri

Jean-Marc Gales este noul CEO Lotus

Au trecut doi ani de cand DRB-Hicom a preluat Proton si odata cu marca auto din Malaezia si reputatul brand britanic Lotus. Singura contributie notabila a noilor proprietari Lotus a fost demisia CEO-ului Dany Bahar, pe motive de coruptie.

Odata cu plecarea lui Bahar, au disparut si planurile pentru o noua gama de modele. Locul lui Bahar a fost tinut provizoriu de Aslam Farikullah, COO si omul patronatului.

Insa, Lotus avea nevoie in cele din urma de un CEO de top, motiv pentru care l-a numit in aceasta pozitie pe Jean-Marc Gales, fostul sef CLEPA (European Association of Automotive Suppliers ) si CEO PSA in perioada 2009-2012.

Britanicul educat in Germania si Luxemburg are un CV impresionant, cu functii inalte la GM, Daimler si Volkswagen. Misiunea noului sef Lotus va fi una dificila, pentru ca nu se stie inca daca va avea mana libera sa dezvolte noi modele.

In caz contrar, el va trebui sa reabiliteze un business bazat pe trei modele: Elise, Exige si Evora.  

Share

Leave a Reply

four × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373