Stiri

Jeep prezinta faceliftul lui Compass, made in Italy

De 6 aprilie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Compass facelift este produs in Italia, la Melfi, iar pentru Europa, modelul reprezinta 40% din vanzarile Jeep. Mai mult, unul din patru exemplare Compass vandute sunt 4xe, plug-in hibrid. Gama de motorizari a fost completata cu un nou motor turbo, cu patru cilindri, de 1.3 litri benzina, in variante de 130 CP si 150 CP, disponibile atat cu transmisie manuala cu sase trepte, cat si automata cu doua ambreiaje DDCT (Dual Dry Clutch Transmission).

Ramane si dieselul de 1.6 litri si 130 CP, disponbibil exclsuiv cu transmisie manuala. Toate versiunile de mai sus sunt oferite exclusiv cu tractiune fata. Tractiunea integrala eAWD este rezervata exclusiv variantelor plug-in hibrid, care vin cu puteri de 190 CP si 240 CP si transmisie automata cu convertizor de cuplu si sase rapoarte.

Interiorul aduce cu instrumentar de bord digital, de 10,25 inci, radio DAB si sistem Uconnect cu touchscreen de 8,4 sau 10,1 inci, in functie de echipare. Procesorul este de cinci ori mai rapid decat la vechea generatie, cu sistem de operare Android si conectivitate wireless Apple CarPlay  si Android Auto, navigatie Tom Tom si recunoastere vocala. Pentru o mai buna ergonomie a postului de conducere, ecranul central de pe consola a fost mutat intr-o pozitie mai inalta. Materialele si finisajele au castigat in rafinament si calitate, in vreme ce volanul, panourile portierelor, plansa de bord si tunelul central sunt noi.

Sunt disponibile cinci niveluri de echipare: Sport, Longitude, limited, S si Trailhawk. Aceasta din urma echipare are un design specific, cu bandouri negre de jur-imprejurul caroseriei, garda la sol de 20 de cm si unghiuri de trecere de 30,4 grade atac, 33,3 grade degajare si 21 de grade ventral. Compass devine primul Jeep comercializat in Europa ce ofera nivel 2 de conducere autonoma, oferind in standard, pentru toata gama, ultima generatie a sistemelor de asistenta ADAS. 

Share